Nu börjar året så sakteliga närma sig de allra sista veckorna och det har blivit dags att summera årets arbete. Rasismen finns fortfarande i vårt samhälle i en alldeles för hög utsträckning och misstron mot främlingar är fortsatt stor i vissa grupperingar. Risken för att utsättas för våld eller andra brott är ofta som störst i områden där personer med annan bakgrund bor och dessa personer behöver samhällets fulla stöd. Det arbetet har vi försökt lobba för och det är ett arbete som går framåt, tycker vi.

Tack vare privatpersoner och företag som har stöttat oss har vi kunnat föra fram vårt budskap på ett bra sätt. Vi har synts en del i medier och med debattartiklar och vi har kunnat göra några handfasta insatser på vissa utvalda punkter. Bland det som sticker ut mest är att vi stod upp för asylsökande som hade det illa på ett boende med låg standard. Vi såg till att samla in så att de hade råd med möbler och ett badkar så att deras tillvaro kunde bli mer anständig. Det är något som vi är väldigt stolta över att ha varit med och bidragit till och vi hoppas verkligen att ni vill vara med att hjälpa till med liknande insatser under 2023.

Något annat som är väldigt positivt är alla fina kommentarer och brev vi har fått in till oss. Alla positiva tillrop, tummar upp och hjärtan i sociala medier och alla fina leenden från människor. Det är sådana saker som hjälper oss att orka fortsätta arbetet som vi gör även de dagar då vi vaknar upp och det känns jobbigt. Tack vare alla er som tar er tid och uppmuntrar vårt arbete känner vi att det vi gör är viktigt och det är också det som gör att vi orkar fortsätta dag in och dag ut, år efter år. Så stort tack!