Natobanden har haft en intressant historia och är ett otroligt populär trend inom klockindustrin. Natobanden finns till nästan alla typer av klockor, allt från billigare klockor till mer exklusiva klockor som Gant, Rolex och Daniel Wellington. Natobandet är ett funktionellt och utbytbart armband som från början kommer från soldaterna och kanske framför allt dykarsoldaterna. 

Hela historien börjar med NATO-trupperna och själva namnet kommer från “Nato Stocking Number (NSN)”. Armbanden användes framför allt av soldater eftersom banden är otroligt slitstarka och tål en del stryk. Banden kan även enkelt bytas ut, vilket är fördelaktig ifall ditt band skulle gå sönder eller när du har behov av att byta stil på ditt armband. År 1973 gjorde brittiska försvarsministeriet en standard för natoband och soldaterna kunde då få ett “Strap” som även går under förkortningen G10. Om du är en fantast av gamla Bondfilmerna så har även James Bond använt sig av armbanden i många av filmerna, vilket man enkelt kan se i filmer som exempelvis Goldfinger från 1963. 

Hur fungerar ett Natoband?

Att applicera ett band på sin klocka är en enkel process. Man hakar helt enkelt ur klockuret och hakar fast det i sitt natoband. På så sätt kan man enkelt byta band när man känner för det. Kanske vill du ha ett band till bröllopet och festen, ett band till jobbet och ett band till vardagssysslorna. Man kan snyggt och enkelt matcha sitt armband till sin stil och sina kläder. 

Vart kan man beställa armbandet?

Sverige mot rasism kan stolt presentera Natobutiken.se och deras stora utbud. Här kan du välja många olika typer av natoband och i många olika kulörer och färger. Det finns allt från enklare modeller i enfärgat som vit, svart, blå och röd till mer exklusiva armband med ränder och olika färgmatchningar. Det finns något för alla stilar och smaker – varför inte beställa hem två armband när du ändå är i farten. Natoband fungerar till vanliga klockor och även till vissa smartwatches som Apple Watch för att ta ett exempel. 

För att beställa går du in i Natobutikens E-handel och väljer ut din produkt, sedan klickar du dig vidare till kassan och väljer betalningsmodell. Det finns allt från betalning med bankkort, faktura och delbetalning. Välj ett alternativ som passar dig bäst!


sverigemotrasism.se är en stolt ambassadör för Natobutiken.se.